Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εβδομαδιαίο 2-7-2011

Παρότι το σχόλιο είναι εβδομαδιαίο θα σας δείξω ένα ημερήσιο διάγραμμα του ΓΔ με το νέο πράσινο ανοδικό κανάλι που σχεδίασα. Το προηγούμενο επίσης πράσινο κανάλι ήταν πολύ βιαστικό (το είχα αναφέρει το γιατί σε προηγούμενο σχόλιο) και έσπασε όπως είδατε πανηγυρικά. Το νέο κανάλι (αναθεωρημένο και σωστό) συμβαδίζει με έξοδο από τον τριγωνικό σχηματισμό και υπέρβαση του εκθετικού 40άρη. Δείτε το.

Η κίνηση της Παρασκευής (+2,30%) και το κλείσιμο (στις 1308,48) του ΓΔ πάνω από τον εκθετικό 40άρη (1303,64) για πρώτη φορά μετά 4,5 περίπου μήνες συνεχούς πτώσης (από 18-2-2011) με κάνει να πιστεύω ότι πιθανόν να είναι κινητήρια !!! . Σε αντίθεση φυσικά με τις πάρα πολλές αντίστοιχες αντιδράσεις που έχω δει όλο αυτό το διάστημα , που αποδείχθηκαν απλές αντιδράσεις άνευ ουσίας , με σκοπό εγκλωβισμό χρημάτων.
Όσοι λοιπόν ψάχνουν την αντιστροφή , πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την παρούσα κίνηση.
Θα χρειαστούν οπωσδήποτε τουλάχιστον 2 ακόμα ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) κλεισίματα πάνω από τις 1300 μονάδες για επιβεβαίωση της δυναμικής. Δεν χρειάζεται να "ποδοπατηθούμε" λοιπόν. Εξάλλου μας περιμένουν άπειρες αντιστάσεις άνωθεν. Τα σημάδια μας , τα έχουμε βάλει και δεν θα μας εκπλήξει τίποτα. Πρώτη μάχη , αναμένω να δοθεί στο επίπεδο των 1340-1345.

Θετικό momentum έχουμε και στην κίνηση του FTSE/ASE 20. Πρώτη μάχη αναμένω στο 610-615.
Περιμένω τη διάσπαση άμεσα του 5,31 για την ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα. Αλλιώς ...
Δείτε στο εβδομαδιαίο μου διάγραμμα την έξοδο (πράσινη έλλειψη) από το μακροχρόνιο πτωτικό κανάλι που έχω σχηματίσει από τις 18/2/2011. Είναι ολοφάνερο ότι οι πτωτικές διαθέσεις της αγοράς εξαντλούνται. Συμπέρασμα ίδιο με αυτό προκύπτει και από το διάγραμμα του ΓΔ στην αρχή του σχολίου.

Ίσως να μην ήμουν τόσο θετικά διακείμενος , αν δεν είχα εντοπίσει το παρακάτω διάγραμμα , που όσοι παρακολουθείτε , θα έχετε καταλάβει ότι είναι για μένα το σημαντικότερο και πλέον αγαπημένο εργαλείο τεχνικής ανάλυσης που διαθέτω.
Δείτε , τη δειλή μεν αντιστροφή -αλλά- επειδή η τιμή του δείκτη είναι κάτω από το 3 , δεν μπορώ να μην την ακολουθήσω και να την επισημάνω. Χρήσιμες παρατηρήσεις έχω πάνω στην εικόνα.





ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε όλους με ΥΓΕΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ